miércoles, 30 de mayo de 2018

5 de juny : Dia Mundial del Medi Ambient

5 de juny : Dia Mundial del Medi Ambient




El 15 de desembre de 1972 l'Assemblea General de Nacions Unides va designar el 5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient, per a divulgar la necessitat de conservar el medi ambient. La data es va triar perquè aquest dia es va iniciar a Estocolm la Conferència de l'ONU sobre el Mig Humà, arran de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides per al Medi ambient (PNUMA).
El Dia Mundial del Medi Ambient és un dels principals vehicles que les Nacions Unides utilitzen per a fomentar la sensibilització mundial sobre el medi ambient i promoure l'atenció i acció política sobre aquest tema. Els objectius són donar-li una cara humana als temes ambientals, motivar que les persones es convertisquen en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu, promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d'actitud cap a temes ambientals, i fomentar la cooperació, la qual garantirà que totes les nacions i persones gaudisquen d'un futur més prosper i segur.
El tema d'enguany, Sense Contaminació Per plàstic, fa una crida a la població de tot el món en favor d'un planeta Sense contaminació per plàstics. Cada any s'aboquen en els oceans 8 milions de tones de plàstic, la qual cosa amenaça la vida marina i humana, i destrueix els ecosistemes naturals. L'objectiu és conscienciar sobre la necessitat de reduir la quantitat de plàstic que s'aboca en els nostres oceans. La celebració d'aquest dia pretén fer-nos conscients que nosaltres mateixos podem canviar hàbits en el nostre dia a dia i reduir la pesada càrrega de la contaminació dels plàstics en la nostra naturalesa, en la nostra vida silvestre i sobre la nostra pròpia salut. Si bé és cert que el plàstic té diversos usos molt valuosos, depenem massa del plàstic d'un sol ús i açò té greus conseqüències mediambientals
Trenca amb el plàstic - Mars nets - #RompeConÉl - Campanya d'ONU 
En la Biblioteca del Cefire de València hem elaborat una bibliografia amb materials sobre educació ambiental que pots consultar ací. Si t'interessa algun d'ells, no tens més que acostar-te i traure-ho en préstec.
A més, ací teniu alguns enllaços a recursos educatius per a treballar en l'aula
Recursos educatius
Enllaços institucionals

No hay comentarios:

Publicar un comentario

El cambio climático actividad con Edpuzzle.

El cambio climático actividad con Edpuzzle. ¿Cómo ha sido el proceso de creación de la clase, del vídeo y de las preguntas? El pro...